Helsinki Game Music Festival

Pelimusiikkifestivaali ensimmäistä kertaa Suomeen!
Helsingin Kulttuuritalossa 5.5.2018

Osta liput Ticketmasterista »
Seuraa tapahtumaa Facebookissa »

» Haluatko festivaaliin myyjäksi, esiintyjäksi, tai apukädeksi?

Mikä on HGMF?

Helsinki Game Music Festival on vuonna 2012 syntynyt idea pelimusiikkifestivaalista. Tuolloin Suomessa ei vielä ollut pelikonsertteja tai pelimusiikkia esittäviä artisteja. Mutta viime vuosina tilanne on muuttunut täysin, ja Suomeenkin on rantautunut pelimusiikin livekulttuuri.

Festivaali järjestetään Kulttuuritalossa lauantaina 5.5.2018. Livenä esiintyy viisi pelimusiikista tunnettua artistia, sekä Suomesta että ulkomailta.

Liput on hinnoiteltu niin, että kaikilla pitäisi olla varaa tulla festivaaliin. Koko festarin liput maksavat 39–69€, riippuen istumapaikasta. Myös puolen päivän lippuja on myynnissä hintaan 25–40€. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Ohjelma

Päivämäärä: 5.5.2018 (la)
Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki
Ovet aukeavat: 13:00
Esitykset alkavat: 14:00
Esitykset loppuvat: ~22:45

Klo 14:00–18:30 esiintyvät:

Klo 20:15~22:45 esiintyy:

Festivaali on jaettu kahteen osaan, joiden välissä on pitkä tauko. Sinä aikana voi syödä, tehdä ostoksia, tutustua ihmisiin, ja pelata erilaisia pelikonsoleita. Muutakin oheistapahtumaa saattaa tulla.

Suunnitteila on myös viralliset jatkot klo 23-04, niistä tiedotetaan myöhemmin.

HGMF:n esiintyjät

Helsinki Game Music Festivalissa esiintyy erilaisia kokoonpanoja Suomesta, Alankomaista ja Japanista.

Mukana on sekakuoro Unreality, vaski- ja lyömäsoittajat Quinsonitus, soolopianisti Ramon van Engelenhoven (NL), akustinen bändi Meine Meinung (JP) ja pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective.

Game Music Collective

Suomessa vuonna 2016 perustettu Game Music Collective on Euroopan ensimmäinen pelimusiikkiin keskittyvä yli 20 hengen ammattiorkesteri. Orkesterin ensikonsertti oli viime syyskuussa Finlandia-talolla.

Game Music Collective on esiintynyt myös pienemmillä kokoonpanoilla, kuten esimerkiksi Assembly Summer 2017 avajaisseremoniassa Helsingin Messukeskuksessa n. 5000 ihmiselle.

Yhtyeessä soittaa nuoria suomalaisia kansainvälistä uraa luovia huippumuusikoita. Taiteellisena johtajana toimii Game Music Collectiven perustaja Lukas Stasevskij ja kapellimestarina Eero Lehtimäki. Game Music Collectiven konserttien visualisoinneista vastaa kotimaisiin kärkinimiin kuuluva videotaiteilija Sellekhanks. Orkesterin pelimusiikkisovituksista vastaavat Jonne Valtonen sekä Roger Wanamo.

Meine Meinung (JP)

Meine Meinung -nimi tulee saksan kielestä ja tarkoittaa itsetietoisuutta ("minun mieltäni"). He ovat nelihenkinen yhtye Japanista, joka on ollut aktiivinen jo vuodesta 2004. He esiintyvät säännölisesti katumuusikkoina, kahviloissa ja orkestereiden kanssa Game Symphony Japan -konserteissa.

YouTubessa he ovat tavoittaneet laajan kansainvälisen yleisön, ja heidän videoitan on katsottu jopa 10 miljoonaa kertaa.

He toimivat myös säveltäjinä, sovittajina ja äänittäjinä omassa musiikkistudiossaan. Heidän musiikkian on kuultu musikaaleissa, teattereissa ja arcade-peleissä – ja he tekevät yhteistyötä monien eri artistien kanssa. Tyyliltään he eivät rajoitu mihinkään yhteen genreen, vaan tekevät mm. rockia, jazzia, klassista, tanssimusiikkia ja etnistä musiikkia.

Meine Meinungissa soittavat Eriko Iwasawa (lyriikka, laulu, huilu), Hiroyuki Kato (sävellys, kitara, viulu), Makoto Suzaki (sävellys, sovitus, basso), Kenta Sato (sävellys, kitara, koskettimet, tekniikka).

Ramon van Engelenhoven (NL)

Ramon van Engelenhoven (s. 1995) aloitti pianon soittamisen kuusivuotiaana. Hän on voittanut lukuisia pianokilpailuja Alankomaissa ja on esiintyt Euroopan parhaissa konserttisaleissa, kuten Amsterdamin Concertgebouwissa ja Hampurin Laeiszhallessa. Hän on myös kiertänyt Espanjassa, Unkarissa, Kreikassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa – sekä Alankomaiden kuninkaallisen prinsessan Christinan erikoispyynnöllä myös Italiassa.

Klassisen musiikin lisäksi Ramonin suuriin intohimoihin lukeutuu pelimusiikki. Vuonna 2013 hän esiintyi Pariisissa säveltäjä Hitoshi Sakimotolle omistetussa Vagrantes Melodies -konsertissa. Tämän jälkeen hän alkoi työstää massiivista Final Fantasy X -teostaan pianolle, jonka valmistumiseen kului kaksi vuotta.

Vuosina 2016 ja 2017 Ramon esitti Final Fantasy VII:n musiikkia Melodies of Lifestream -kiertueella Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Helmikuussa 2018 hän esiintyy Grand Fantasies -konsertissa Helsingissä ja Tampereella.

Quinsonitus

Quinsonitus on vuonna 2011 perustettu vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano, joka perinteisten klassisen musiikin konserttien ja tilausesiintymisten ohella on profiloitunut vahvasti elokuva-, tv- ja pelimusiikin esittämiseen.

Turkulaisista ammattimuusikoista koottu yhtye onkin muutaman vuoden aikana tuottanut mm. kaksi kauhuelokuvamusiikin konserttia (Scary Music 1 ja 2), Suomen ensimmäisen tieteiselokuvamusiikin konsertin (Deep Space Overture), kaksi pelimusiikkikonserttia (The Super Sound of Videogames 1 ja 2) sekä mm. 60-90-lukujen televisiotunnareista koostuvan konsertin (Retro TV Hits Music Show). Teemakonsertteja on esitetty ympäri Suomen mm. Tampere-talossa, Verkatehtaalla, Gatorade Centerissä, Logomossa ja Hartwall-areenalla.

Quinsonituksen konsertit ovat lähes poikkeuksetta huumoripitoisia, helposti lähestyttäviä ja vahvasti kontaktissa yleisöön, mutta siitä huolimatta musiikillinen sisältö on aina pääosassa. Olkoonkin että huumori on toisinaan myös tahatonta - trumpetistien kappaleiden aikana tekemät tanssiliikkeet eivät useammankaan vuoden harjoittelun tuloksena ole parantuneet lainkaan.

Quinsonituksessa soittavat Toni Isokivi (trumpetti, flyygelitorvi, lyömäsoittimet), Mikael Topi (trumpetti, lyömäsoittimet), Mikko Perälä (käyrätorvi, ocarina, melodica), Torsti Pirkkanen (pasuuna, tinapilli, ukulele), Janne Roine (tuuba) sekä Tomi Salo (lyömäsoittimet).

Unreality

Unreality on helsinkiläinen helmikuussa 2014 perustettu harrastelijamuusikoista koostuva sekakuoro, jonka ohjelmistona on pääasiassa anime-, peli- ja elokuvamusiikkia. Kuoro on esiintynyt täysille saleille muun muassa Traconissa 2014-2016, Ropeconissa 2015 ja Desucon Frostbiteissä 2016 ja 2017.

Unreality on Suomen ensimmäinen elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikille omistautunut kuoro. Uniikit, itse sovitetut kappaleet ja oranssinhehkuinen lohikäärme ovat tämän 40-henkisen sekakuoron tunnusmerkkejä - kerta toisensa jälkeen ne vievät kuulijan rakastettuihin maisemiin todellisuuden tuolle puolen ja takaisin. Unreality esiintyy usein täysille saleille vuosittain tuhansia kävijöitä vetävissä coneissa, joista kansainvälinen Worldcon 75 loistaa tuoreimpana valloituksena. Lisäksi kuoro järjestää omia konsertteja pari kertaa vuodessa ja keikkailee pienryhmä Nanorealityn voimin. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jari Koivistoinen.

Mikä on Kulttuuritalo?

Kulttuuritalo on Alvar Aallon suunnittelema legendaarinen konserttitalo 50-luvulta. Sen konserttisalissa on esiintynyt mm. Duke Ellington, Led Zeppelin, Metallica, Bon Jovi, Lady Gaga ja Ludovico Einaudi. Se oli myös vuosikymmenien ajan Radio Sinfoniaorkesterin kotisali.

Kulttuuritalo sijaitsee osoitteessa Sturenkatu 4, 00510 Helsinki. Se on kävelymatkan päässä Sörnäisten metroasemalta, ja Pasilan ja Helsingin rautatieasemalta. Myös bussilla ja ratikalla pääsee kätevästi perille.

Haluatko festivaaliin myyjäksi, esiintyjäksi, tai apukädeksi?

Kulttuuritalossa on suuret aulatilat oheistoimintaa varten, katso 360-panoraama täältä.

Festivaalipäivänä yleisö pääsee taloon klo 13:00 ja konsertit alkavat 14:00. Festivaalin keskellä on myös pitkä 90-120 minuutin tauko, mikä on parasta aikaa tavoittaa yli tuhat pelifania.

Oletko pelikauppias? Sekä ensimmäisessä että toisessa kerroksessa on tilaa pelikauppiaille ja muille, jotka haluavat pystyttää myyntikojuja, tuoda pelikonsoleita tai keksiä muuta kivaa pelifaneille. Käytössä olevat pöydät ovat kooltaan 140 x 160 cm.

Oletko muusikko? Haluatko esittää pelimusiikkia? Konserttisalin ohjelma on jo täynnä, mutta aulassa on keskeisellä paikalla pieni lava ja pystypiano. Akustiset kokoonpanot sopivat lavalle parhaiten, soolopianisteista jopa ~8 hengen yhteisiin. Voit(te) esittää yhden tai monta kappaletta, joko ennen klo 14:00 tai pitkä tauon aikana.

Tai haluatko tulla festivaaliin apukädeksi? Tarvitsemme ihmisiä kantamaan, järjestelemään, ja muusikoita auttamaan.

Kaikki myyjät, esiintyjät ja apukädet saavat tottakai ilmaisen pääsylipun festivaalille. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: nikolas@vgmtiger.com

Keitä me olemme?

Festivaalin järjestää pelikonsertteihin erikoistunut VGM Tiger Productions Oy. Yritystä pyörittää Nikolas Broman, joka on käynyt yli 70 pelikonsertissa ympäri maailmaa. Hänen tavoitteensa on yksinkertainen: enemmän pelimusiikkia konserttisaleihin.

Idea festivaalista syntyi jo 2012, kun Nikolas sai tietää Yhdysvaltojen MAGFest (Music and Gaming Festival) ja Japanin 4 Star Orchestra -pelimusiikkifestivaaleista. Suomessa ei vielä tuolloin ollut pelikonsertteja lainkaan, mutta unelma oli selkeä: Suomeen oma pelimusiikkifestivaali!

Maaliskuussa 2017 festivaali lähti konkreettisesti ottamaan muotoa ja syntyi Helsinki Game Music Festival.

Ota yhteyttä

Sähköpostitse: nikolas@vgmtiger.com
Facebookissa: https://fb.com/vgmtiger


Osta liput Ticketmasterista »